Waar Sam Bennett gisteren in Utrecht afrekende met een teleurstellend seizoen, kan Tim Merlier juist terugkijken op een prima jaar. De kersverse Belgisch kampioen won onder meer Nokere Koerse en Brugge-De Panne en start deze Vuelta als de te kloppen man in de massasprints.

ALLEEN

In de eerste sprint wilde het echter nog niet lukken voor de Belg. In aanloop naar de spint kwam hij zonder ploeggenoten zitten en hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde stek.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14

TELEURGESTELD

"Ik zat aanvankelijk goed gepositioneerd, maar moest buitenom in de bocht en kwam vol in de wind te zitten. Bovendien voelde ik hier en daar een paar elleboogjes, waardoor ik snelheid verloor en uiteindelijk energie tekort kwam."
"Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Je hoopt op meer, maar er komen nog kansen. Normaal gesproken morgen al", kijkt Merlier na afloop van de eerste etappe alweer vooruit naar de koers van zondag.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58