Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Remco Evenepoel over uitvallen Alaphilippe - "Groot verlies voor het team"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 31/08/2022 om 19:05 GMT+2

Remco Evenepoel blijft ook na etappe elf de soevereine leider in deze Vuelta, maar zag wel zijn ploeggenoot Julian Alaphilippe uitvallen met een schouder uit de kom. "Een minder mooie dag dan we hadden gehoopt."

La Vuelta | Remco Evenepoel over uitvallen Alaphilippe - "Groot verlies voor het team"

De Fransman van Quick-Step Alpha Vinyl Team kwam hard ten val op een ogenschijnlijk rustig moment in de etappe. Alaphilippe grijpt direct naar de schouder en kan de etappe niet uitrijden.
picture

La Vuelta | De val van Julian Alaphilippe in etappe 11

Evenepoel baalt vanzelfsprekend van het uitvallen van zijn meesterknecht. "Ik weet nog niet wat er precies is gebeurt. Ik reed voor hem dus ik heb het niet gezien, maar het is zeker een groot verlies voor het team. Zeker in zo'n rustige etappe."
De Belg verliest daarmee een belangrijke knecht in zijn strijd voor de Vuelta-winst. "We zijn zeker niet het enige team dat renners heeft verloren en ik heb heel veel vertrouwen in mijn andere teamgenoten, maar het is jammer dat we de wereldkampioen verliezen. Hij was in hele goede vorm."

Beterschap Loulou

"Het is heel jammer. Ik hoop dat het goed met hem gaat en dat hij niet teveel pijn heeft. Ik wens 'Loulou' veel beterschap.", besluit Evenepoel.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie