De Fransman van Quick-Step Alpha Vinyl Team kwam hard ten val op een ogenschijnlijk rustig moment in de etappe. Alaphilippe grijpt direct naar de schouder en kan de etappe niet uitrijden.

La Vuelta | De val van Julian Alaphilippe in etappe 11

Evenepoel baalt vanzelfsprekend van het uitvallen van zijn meesterknecht. "Ik weet nog niet wat er precies is gebeurt. Ik reed voor hem dus ik heb het niet gezien, maar het is zeker een groot verlies voor het team. Zeker in zo'n rustige etappe."
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
De Belg verliest daarmee een belangrijke knecht in zijn strijd voor de Vuelta-winst. "We zijn zeker niet het enige team dat renners heeft verloren en ik heb heel veel vertrouwen in mijn andere teamgenoten, maar het is jammer dat we de wereldkampioen verliezen. Hij was in hele goede vorm."

Beterschap Loulou

"Het is heel jammer. Ik hoop dat het goed met hem gaat en dat hij niet teveel pijn heeft. Ik wens 'Loulou' veel beterschap.", besluit Evenepoel.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58