De kersvers Belgisch kampioen zal met hoge verwachtingen aan de start zijn verschenen van deze Vuelta a España. Zonder Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Arnaud Demare moeten er kansen liggen voor de sprinter die deze winter de oversteek maakt naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere.
Voorlopig wil het echter nog niet zo vlotten met Merlier. Gisteren kwam hij vol in de wind te zitten en verloor hij in het gedrum te veel plekken en energie om het Sam Bennett lastig te maken en ook vandaag was zijn rol veel te vroeg uitgespeeld.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14

KETTING

Op enkele honderden meters voor de finish kreeg de sprinter problemen met zijn ketting, waardoor hij alle snelheid verloor en uiteindelijk nog heel knap zesde werd.
Het zal niet zijn waarop hij gehoopt had dit Nederlandse weekeinde. Zeker gezien het feit dat een echte kans voor de sprinters op zich laat wachten tot de elfde etappe. Voor die tijd moet hij nog wel de nodige heuvel- en bergetappes zien te overleven.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58