Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Tijdritkwaliteiten Remco Evenepoel geven doorslag - Enric Mas leider zonder races tegen de klok

Menno Waebeke

Geupdate 09/09/2022 om 14:41 GMT+2

Stel je deze Vuelta a España eens voor zonder tijdritkilometers. Dan zou niet Remco Evenpoel, maar Enric Mas de rode trui om de schouders dragen. De Spanjaard heeft er in de regulier etappes namelijk dertien seconden sneller over gedaan dan Evenepoel.

Evenepoel heeft de aanvallen van Mas prima onder controle

Foto: Getty Images

Wanneer men de uitslagen van de ploegentijdrit en de individuele tijdrit schrapt, ziet het algemene klassement er heel anders uit. Enric Mas pakt dan de leiding en Thymen Arensman klimt naar de vijfde plaats.

Tijdrijdersbenen cruciaal

Dergelijke statistieken zeggen natuurlijk niet alles. Zo had Evenepoel bijvoorbeeld in de vijftiende etappe Mas waarschijnlijk niet zo gemakkelijk laten wegrijden.
Het zegt echter wel iets over het belang van goede tijdrijdersbenen tijdens een grote ronde. De 22-jarige Evenepoel won de tijdrit in de tiende etappe naar Alicante en pakte daarmee bijna twee minuten op zijn naaste belager Mas.
picture

La Vuelta | Evenepoel wint de tijdrit van etappe 10

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie