Etappes, parcours, favorieten - Alles wat je moet weten over 77e editie Vuelta a España
Starttijden, parcours, favorieten - Dit moet je weten over de ploegentijdrit in Utrecht
Tijden, parcours, favorieten - Alles wat je moet weten over etappe 2 van Den Bosch naar Utrecht
Geen Pogacar, onzekerheid over Roglic - dit zijn de deelnemers van de Ronde van Spanje
De Vuelta keert na 2009 weer terug in Nederland. Het peloton en internationale wielervolgers zullen waarschijnlijk verbaasd zijn over de Nederlandse vlaggen die op z’n kop hangen.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
Utrecht, gastheer van de Vueltastart, zal de omgedraaide driekleur niet weghalen. Vrijdagavond vind in deze start een ploegentijdrit plaatsvinden. Zaterdag is Utrecht finishplaats van de tweede etappe die start in Den Bosch.

Gevaarlijke situaties

De gemeente laat weten dat vlaggen alleen worden weggehaald als ze voor gevaarlijke situaties zorgen. Utrecht vindt het naar eigen zeggen belangrijk dat mensen ‘hun emoties kunnen uiten’. De Vuelta-organisatie kan ook eisen dat de vlaggen worden weggehaald, maar zal dat alleen doen als ze voor cameraposities hangen.
Ook kan het peloton zich opmaken op een nieuw boerenprotest tijdens de Vuelta. Een woordvoerder van de organisatie laat weten dat twee boerenactiegroepen zich hadden gemeld om te kunnen demonstreren. "Ze willen daar om aandacht vragen. Dit moeten wij in goede banen leiden, terwijl we het peloton een veilige doorgang geven."

Breda verwijdert vlaggen wel

Waar Utrecht de vlaggen laat hangen, kiest start- en finishplaats van de derde etappe Breda er juist voor ze weg te halen. De gemeente wil voorkomen dat de openbare weg constant wordt gebruikt voor politieke uitingen en wil tegemoetkomen aan mensen die aanstoot nemen aan een omgekeerde vlag. “Voor mensen als de veteranen van Breda heeft de nationale driekleur een bijzondere betekenis.”
.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58