Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Vingegaard had last van maagklachten in eerste week - "Blij dat ik nog in koers ben"

Menno Waebeke

Geupdate 12/09/2023 om 12:45 GMT+2

Jonas Vingegaard is bezig aan een uitstekende Vuelta a España. De Deen van Jumbo-Visma staat derde in het algemeen klassement en wist de zware dertiende etappe naar de Tourmalet op zijn naam te schrijven. Toch had het niet veel gescheeld of Vingegaard had de tweede week van deze Vuelta niet gehaald. "Ik had last van een maagbacterie. Ik heb zelfs een Dumoulintje gedaan in de vierde rit."

La Vuelta | Jonas Vingegaard wint op Tourmalet, Jumbo-Visma 1,2 en 3

"Nu heb ik er geen last meer van, maar in de eerste week wel. Ik had toen ook echt geen kracht meer. Ik had last van een maagbacterie en dat heb ik toen ook laten merken. Tijdens de vierde rit heb ik een 'Dumoulintje' gedaan", vertelt Vingegaard aan het Deense TV 2 Sport.
Vingegaard moest noodgedwongen een sanitaire stop maken langs de kant van het parcours. Net als Tom Dumoulin deed in zijn succesvolle Giro d'Italia van 2017. "Het was niet een moment in mijn loopbaan waar ik trots op ben. Het was gelukkig slechts eenmalig en bovendien was het een relatief rustige etappe."
picture

Giro d’Italia | Tom Dumoulin moet in roze trui van de fiets af voor een sanitaire stop

Opgelucht

De tweevoudig Tourwinnaar staat momenteel derde in het klassement, maar is vooral blij dat hij nog steeds in koers is. "Als het toen een snellere rit was geweest, had ik het klassement kunnen verliezen. Na wat ik allemaal heb meegemaakt in die eerste week, ben ik vooral opgelucht dat ik nog in de Vuelta zit."
picture

La Vuelta | Vingegaard in tranen na winst op Tourmalet - “Mijn dochter is jarig, deze is voor haar”

Waar kijk je?

Van Barcelona tot Madrid: de 78ste Vuelta a España mag je met recht ‘El Clásico’ noemen! Wie van Jumbo-Visma gaat deze grote ronde winnen? Mis niks van de Vuelta bij Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie