Louis Meintjes zal zich opnieuw op een klassement gaan richten. De Zuid-Afrikaan werd achtste in de Tour de France en voldeed daarmee aan zijn eigen verwachtingen van een plaats in de top-10. Bovendien zat Meintjes een aantal keer goed mee in de ontsnapping. De vraag is echter hoe goed hij de zware Tour verteerd heeft.
Gerben Thijssen zal voor de sprints vooruitgeschoven worden. De 24-jarige Belg breekt dit jaar door en boekte al meerdere mooie resultaten. Met name op dag 2 en dag 3 in Nederland zal hij kansen ruiken, maar ook in de moeilijkere sprintritten kan Thijssen hoge hogen gooien.
Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
De rest van het team bestaat uit Jan Bakelants, Jan Hirt, Julius Johansen, Domenico Pozzovivo, Rein Taaramae en Boy van Poppel. Hirt en Pozzovivo zullen normaal gesproken een waardevolle ondersteuning zijn voor Meintjes, maar met Pozzovivo weet je het nooit. De Italiaanse veteraan was in de Giro d'italia ineens weer goed in vorm en werd achtste. Hij kan zomaar weer voor eigen kansen gaan rijden.

Waar kijk je?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58