Gisteren was het Julian Alaphilippe die op de laatste klim in de aanval ging. De Fransman kreeg enkel Lotto-Jumbo renner Primož Roglič met zich mee en gezamenlijk reed het tweetal op de finish af. Het was Alaphilippe die de Sloveen te snel af was en daarmee de leiding in het algemeen klassement pakte. Bauke Mollema eindigde in de tweede groep op de dertiende plaats en moest 23 seconden toegeven op de ritwinnaar.
De tweede etappe start net zoals de openingsrit in Zarautz en vertoont nog wel meer gelijkenissen met de eerste etappe. De renners zullen flink weer wat hoogtemeters gaan maken, maar op de laatste klim, de San Pelalo, zal de strijd om het klassement weer écht los gaan barsten. Na de top van deze klim volgt opnieuw een afdaling van ruim zes kilometer richting de finish in Bermeo.
Vuelta al Pais Vasco
Alaphilippe klopt Roglič in eerste etappe Ronde van het Baskenland
02/04/2018 OM 16:00
Thomas de Gendt zal vandaag ongetwijfeld weer de aanval zoeken. De Belg heeft als doel in deze Ronde van het Baskenland om de bergtrui te winnen en sprokkelde gisteren al wat puntjes in de kopgroep. De renner van Lotto-Soudal heeft echter flink wat concurrentie, zoals de Spanjaard Caja-Rural die gisteren de meeste punten verzamelde en de bolletjestrui in de tweede etappe om zijn schouders zal mogen dragen.
De tweede etappe van de Ronde van Baskenland is vanaf 15:30 LIVE op Eurosport 1 en de Eurosport Player met commentaar van José Been en Bobbie Traksel!
Algemeen klassement na etappe 1:
1. Julian Alaphilippe (Fra)
2. Primoz Roglic (Slo) + 0.04
3. Pello Bilbao (Spa) + 0.29
4. Enric Mas (Spa) + 0.33
5. Gorka Izagirre (Spa) z.t.
6. Emanuel Buchmann (Dui) z.t.
7. Patrick Konrad (Oos) z.t.
8. Jelle Vanendert (Bel) z.t.
9. Romain Bardet (Fra) z.t.
10. Nairo Quintana (Col) z.t.
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
28/07/2021 OM 17:31
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
28/07/2021 OM 14:36