Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | Ploegentijdrit in Valencia, spectaculaire ontknoping in Valdesquí

Mathieu Hilgersom

Geupdate 25/04/2024 om 15:20 GMT+2

De Vuelta Femenina krijgt een fraaie apotheose in de slotetappe. De laatste rit telt slechts 89,5 kilometer, maar heeft wel de finish bovenop de Valdesquí in de provincie Madrid. De Spaanse grootste rittenkoers voor vrouwen gaat op 28 april van start in Valencia met een ploegentijdrit.

Vuelta Femenina | Van Vleuten slaat slag en pakt een minuut, Vollering grootste slachtoffer

De rensters rijden 16 kilometer door het centrum van de stad waardoor direct de eerste verschillen in het klassement zijn gemaakt. Daarna volgen ritten naar Moncófar, Teruel en Zaragoza waarbij de sprinters goede papieren hebben. Wanneer de wind gunstig staat, zijn in de vierde etappe waaiers mogelijk.

Pyreneeën

In de Pyreneeën komen de klimmers voor het eerst aan bod. De finish van de vijfde etappe ligt bovenop de Alto del Fuerte Rapitan van de tweede categorie.
De klassementsrenners gaan hier nog geen grote verschillen maken, maar de kans is groot dat het publiek voor het eerst een beeld krijgt van de krachtsverhoudingen. Vermoedelijk levert de beklimming van de La Laguna Negra (eerste categorie), in etappe zes, een mooier gevecht op.
picture

Vuelta Femenina | Van Vleuten houdt stand en verslaat Vollering in strijd om rode trui

Slotweekend

De voorlaatste etappe naar Sigüenza kan verrassen. De rit is grotendeels vlak, maar de punchaankomst kan ervoor zorgen dat een aantal explosieve rensters toch wat tijd probeert te pakken.
Dit kam zomaar eens goud waar zijn, want in de achtste etappe op zondag 5 mei moet iedereen zijn kaarten opengooien. Eerst wacht de beklimming van de Col de la Morcuera waarna de nog zwaardere Valdesquí wacht. De legendarische Alto de l’Angliru is, ondanks eerdere geruchten, niet opgenomen in het etappeschema.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie