Vuelta: op weg naar allesbeslissende week

Botsing
Het meest spraakmakende moment van afgelopen week is misschien wel de official die tijdens de twaalfde etappe onder andere Dylan van Baarle en Alexandre Geniez ten val bracht. Nadat de renners de finish hadden bereikt, reden ze ongelukkig tegen de official aan. Omdat de halve weg vol stond met fotografen, kon de official nergens heen. Dit leverde voor zowel de official als de renners een pijnlijke confrontatie op.
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
28/07/2021 OM 17:31
Klimmen maar
De afgelopen dagen stonden er zware bergetappes op het programma. Tijdens de 14e etappe sloeg Simon Yates een dubbelslag. Hij wist zowel Miguel Angel Lopez en Alejandro Valverde te verslaan op de steile flanken van Les Praeres.
Kruijswijk
In de tweede week liet Steven Kruijswijk zien dat hij erg sterk is. Hij ging met de besten mee omhoog en wist zich in de top vijf te knokken. Voor Kruiswijk is het nu zaak om zich in de top vijf te handhaven en misschien kan hij zelfs nog strijden voor een podiumplek. Met de aankomende tijdrit en een paar flinke bergritten, liggen er nog genoeg kansen voor de Brabander.
Kansen
Morgen is het alweer tijd voor de 16e etappe. Dit keer geen zware bergetappe maar een tijdrit. Over een lastig parcours, rijden de renners 32 kilometer van Santillana del Mar naar Torrelavega. Door een paar vervelende klimmetjes maken niet alleen de pure tijdrijders, maar ook de klimmers een kans.
Kijk morgen de 16e etappe van La Vuelta a España LIVE op Eurosport 1 en de Eurosport Player.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
28/07/2021 OM 14:36
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit
28/07/2021 OM 10:19