Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Waalse Pijl | Van Vleuten koos voor ander strijdplan - "Ik heb daar echt alles gegeven"

Pim Verhoeven

Geupdate 20/04/2023 om 10:05 GMT+2

Het is nog niet het seizoen van Annemiek van Vleuten. Een podiumplaats in de derde etappe van de Setmana Valencia is voorlopig nog het beste resultaat van de wereldkampioene in haar laatste seizoen en ook in de Waalse Pijl kwam Van Vleuten te kort op de Muur van Hoei. Deels omdat ze de benen niet had, maar ook deels omdat ze een ander strijdplan had verzonnen.

Waalse Pijl | Zeer overtuigende Demi Vollering wint voor het eerst op de Muur van Huy

Normaal gesproken is de Waalse Pijl een kwestie van wachten, wachten en wachten tot die laatste beklimming van de Muur van Hoei. De beslissing viel uiteindelijk wel op de slotklim, maar het koersverloop ging toch wat anders. Op de lokale ronde moesten de vrouwen al vaker over de Muur van Hoei heen en op die beklimming ging Van Vleuten al een keer vol aan.

Tweede keer Muur

"We hadden als ploeg afgesproken om aan te op de tweede keer Muur van Hoei. Mijn finishlijn zou eigenlijk hier liggen, bij de tweede keer Muur", vertelde Van Vleuten tegen de NOS. Vanwege deze aanval ontstond er een favorietengroep waar SD Worx niet bij zat. Elisa Longo Borghini, Ashleigh Moolman-Pasio en Kasia Niewiadoma wisten de aansluiting wel te maken, maar SD Worx slaagde er in om het gat weer te dichten.
picture

Ronde van Vlaanderen | Annemiek van Vleuten valt (en heeft meer pech) in aanloop naar Koppenberg

Flinke inspanning

"Ik heb daar echt alles, maar dan ook alles gegeven. Het was een goede actie, want SD Worx zat niet meteen mee. Ik dacht: de Muur is zo steil. Als ik lijd, doet iedereen dat. We reden erna volle bak door op het vlakke en dan doe je wel een jasje uit".
“Vorig jaar reed ik elke keer voor het podium, nu zit ik daar echt achter. Het is wel teleurstellend. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik heb er alles voor gedaan. De concurrentie wordt natuurlijk ook elk jaar beter."

Vertrouwen

Of dit me onzeker maakt voor Luik-Bastenaken-Luik? Het geeft natuurlijk geen vertrouwen. Ik heb bijna nog geen enkele koers lekker gereden en heb ook al vaak pech gehad”, sluit Van Vleuten het interview af.

Waar kijk je?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie