"Mijn voorste band klapte, waarna ik viel", schrijft Van Vleuten. "Ik ben nu op weg naar het ziekenhuis om foto's te laten maken van mijn rechterkant. Ik ben vooral bezorgd over mijn elleboog en arm."

Uit balans

Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53
Later stelde Van Vleuten haar verhaal bij. "Het lijkt erop dat de band pas klapte nadat ik de zijkant van de weg raakte. Dus dat was het probleem niet."
"Iets zorgde ervoor dat ik uit balans raakte. Wat het ook is geweest, het zal mij nu niet helpen of de situatie veranderen."

Val na de start

Van Vleuten viel vrijwel direct na het wegrijden vanaf het podium. Ze bleef gehavend en geschaafd achter op het asfalt. Zaterdag is ze een van de favorieten voor de wegwedstrijd.
Door de val van Van Vleuten moesten Ellen van Dijk en Riejanne Markus samen hun weg vervolgen. Ondanks dat zij slechts met z'n tweeën waren, reden zij een sterke tijdrit.

Achterstand

Nederland keek bij de start van de vrouwen al tegen een achterstand aan van veertig seconden op winnaar Zwitserland. Bauke Mollema kende al vroeg kettingproblemen en moest van fiets wisselen. Hierdoor moesten Mathieu van der Poel en Daan Hoole samen verder.
Halverwege klokte Nederland de zevende tijd. Van Dijk en Markus reden Nederland alsnog naar de vijfde plaats. Achter Zwitserland was het zilver voor Italië. Australië werd derde voor titelverdediger.

WK wielrennen | Mollema al vroeg in ploegentijdrit getroffen door pech met ketting

Waar kijk je?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07