"Met zo'n stabiele breuk mag ze fietsen", laat Gunnewijk aan diverse media weten. "De vraag is echter met hoeveel pijn dit zal zijn en of het verantwoord is."

Valpartij

Van Vleuten kwam woensdag bijna direct na het vertrek van de vrouwen ten val. De oorzaak is nog onduidelijk. In eerste instantie dacht ze aan een klapband, maar later nam ze deze woorden terug. De klapband kwam immers pas nadat ze de zijkant van de weg had geraakt.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53
Door de val moesten Ellen van Dijk en Riejanne Markus samen verder. Op dat momenten stonden zij al voor een schier onmogelijke taak. Vanwege kettingproblemen van Bauke Mollema hadden ook de mannen (Mathieu van der Poel en Daan Hoole) grotendeels in een tweetal het parcours afgelegd. Ondanks alle tegenslag eindigde Nederland als vijfde. Het goud was voor Zwitserland.

WK wielrennen | Weinig meer over van fiets Van Vleuten na harde valpartij in mixed relay

Update 16:21

Van Vleuten heeft zojuist van zich laten horen via Twitter. De Nederlandse zegt daar het volgende.
"Zojuist teruggekomen van het ziekenhuis, waar ik heel goed geholpen ben. Er zit een breukje in mijn elleboog, maar een operatie is niet nodig. Ik mag van de dokters fietsen, maar of dat gaat lukken hangt af van de pijn. Bovendien moet het wel verantwoord zijn."
"Ik hoop dat ik kan slapen vannacht. Gelukkig kan ik al lachen om de foto's", aldus Van Vleuten, doelend op een plaatje waarop ze op de grond ligt met haar armen in de lucht.

Waar kijk je?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07