De Fransen kennen een onstuimige aanloop richting dit wereldkampioenschap. De vorm van Julian Alaphilippe is onzeker. Benoît Cosnefroy wint op overtuigende wijze in Québecl, maar zegt niet richting Australië te gaan. Ophef over de geboekte tickets voor het vliegen: de mannen vliegen in business class en de vrouwen in economy. Audrey Cordon-Ragot was goed in vorm, maar neemt niet deel aan het wereldkampioenschap omdat ze herstellende is van een beroerte.

Hoop

Maar nu lijkt er toch een klein hoopvol lampje te gaan branden in het Franse kamp. L'Équipe weet namelijk te melden dat Cosnefroy toch richting Australië is vertrokken. Mogelijk om één van de twee tijdrijders, Bruno Armirail of Rémi Cavagna, te vervangen.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53

Woensdag

Of de winnaar van de Grand Prix Cycliste de Québec daadwerkelijk in actie gaat komen wordt woensdag duidelijk. Dan maakt bondscoach Thomas Voeckler de selectie bekend.

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07