Voor de echte kenners van de junioren komt de overwinning van Zoe Bäckstedt niet als een grote verrassing. Het zeventienjarige toptalent rijdt in de opleidingsploeg van EF Education en werd vorig jaar al wereldkampioen op de weg, pakte zilver in de tijdrit en reed bovendien ook nog naar de wereldtitel bij het veldrijden.
Daarnaast is de Britse bezig aan een meer dan uitstekend seizoen. Ze won al acht keer, waaronder de Ronde van Vlaanderen en het nationaal kampioenschap. Bäckstedt versloeg in Wollongong, met ruim anderhalve minuut, de Duitse Justyna Czapla en de Belgische Febe Jooris. Anna van der Meiden was op de vijfde plaats de beste Nederlander.

WK Wielrennen | Zoe Bäckstedt verpulvert concurrentie en snelt naar wereldtitel

Wereldkampioenschappen
WK Wielrennen | Bekijk in samenvatting hoe INEOS-talent Joshua Tarling de wereldtitel verovert
20/09/2022 OM 08:45

Klassieke tijdritspecialist

Een paar uur later was het opnieuw raak voor de Britten. Joshua Tarling snelde in slechts 35 minuten naar de zege. De achtienjarige Tarling, die volgend seizoen bij de profs gaat rijden van INEOS Grenadiers, is een echte tijdritspecialist. Zo werd hij vorig jaar in Leuven al tweede op het wereldkampioenschap en won hij dit jaar al twee andere individuele tijdritten.
Tarling was negentien seconden sneller dan de nummer twee Hamish McKenzie uit Australië. De Duitser Emil Herzog vervolledigde het podium. De Nederlanders kwamen er deze ochtend niet aan te pas, Sjors Lugthart was de beste Nederlander op de zestiende plek.

WK Wielrennen | INEOS Grenadiers-talent Joshua Tarling pakt goud in de tijdrit

Waar kijk je?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32