Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Jalabert kritisch op tactiek Franse ploeg - “Kopmannen ontbraken voorin"

Menno Waebeke

Geupdate 26/09/2022 om 16:47 GMT+2

De Franse wielrenners waren zondag volop in beeld tijdens de wegrit in Wollongong, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats voor Christophe Laporte achter de ontketende Remco Evenepoel. Het Franse wielericoon Laurent Jalabert was na afloop kritisch op bondscoach Thomas Voeckler. “Noch Cosnefroy, noch Alaphilippe voorin.”

Christophe Laporte snelde naar het zilver in het peloton achter Evenepoel.

Foto: Getty Images

Remco Evenepoel reed op zestig kilometer van de streep met een grote groep weg. Daarin waren de Fransen met onder anderen Romain Bardet en Pavel Sivakov goed vertegenwoordigd. De echte kopmannen van de Franse formatie ontbraken echter.
"De verkeerde mannen op de verkeerde plaats", zegt Jalabert op de Franse openbare zender. "De strategie was niet verrassend, want bondscoach Voeckler houdt van attractief koersen, maar noch Alaphilippe noch Cosnefroy zat voorin."
picture

WK wielrennen | Favoriet Evenepoel maakt het waar en wint als eerste de dubbel Vuelta - WK

Remco onverslaanbaar

Voeckler reageert op de analyse van de oud Vuelta-winnaar. "We beseften ons heel goed dat een eerste groep met Evenepoel een gevaar kon vormen in de koers. Idealiter zaten in die groep inderdaad ook Cosnefroy en Alaphilippe."
"Je kan van tevoren plannen wat je wil, maar uiteindelijk is dat allemaal afhankelijk van de koerssituatie. Remco was gewoon onverslaanbaar zondag, daar kon je niets tegen beginnen. Al hadden we met vijf in het wiel gezeten, dan nog zou hij winnen", besluit Voeckler.
picture

WK wielrennen | Luik-Bastenaken-Luik, Vuelta en regenboogtrui - Hoogtepunten Evenepoel in 2022

Meningsverschil bij Fransen

De coach wordt bijgestaan door zijn renner Florian Sénéchal. "We hebben weinig reden om teleurgesteld te zijn. Natuurlijk hadden we in de gaten dat Remco in de grote groep zat, daarom bleven we hem in zijn wiel zitten om te counteren bij een aanval, maar Bardet kon hem niet volgen."
Valentin Madouas zat samen met zijn kopmannen in het peloton en heeft een iets andere mening over het koersverloop. "We hadden helemaal moeten stoppen met rijden. Je moet meteen nadenken wat er kon gebeuren als Remco in die groep zat."
Uiteindelijk mochten de Fransen toch nog enigszins tevreden zijn met de koers in Australië. Christophe Laporte, renner van Jumbo-Visma, sprintte ruim twee minuten achter Evenepoel knap naar de tweede plaats.
picture

Tour de France | Samenvatting negentiende etappe met Laporte en weer Jumbo als winnaar

Waar kijk je?

Alle grote wielerwedstrijden zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie