Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Mathieu van der Poel bracht de nacht voor de wegrit deels door op het politiebureau

Pim Verhoeven

Geupdate 27/09/2022 om 14:52 GMT+2

Mathieu van der Poel is vroeg afgestapt tijdens de wegrit van het wereldkampioenschap in Wollongong. De Nederlandse kopman heeft 's nachts een aantal uur op het politiebureau gezeten omdat er een incident is geweest met twee kinderen die op de gang van zijn hotel geluid aan het maken waren en meerdere keren op zijn deur zouden hebben gebonsd.

WK Wielrennen | Mathieu van der Poel stapt na iets meer dan 30 kilometer af

Het was al een bizar wereldkampioenschap voor de Nederlandse selectie, maar het kan dus blijkbaar nog gekker. Mathieu van der Poel stapte na iets meer dan 30 kilometer koers af. Want wat blijkt nou? De kopman van de oranje ploeg heeft 's nachts een aantal uur op het politiebureau gezeten.

Incident

Volgens Van der Poel waren er twee kinderen (13 en 14 jaar) op de gang geluid aan het maken en hebben ze meerdere keren op zijn deur geklopt. Toen hij hier wat van ging zeggen, is het incident ontspoord.
"Het klopt, ja. Er was een klein geschil. Het ging over luidruchtige buren en ze zijn hier vrij strikt. Ik was pas om 04:00 uur terug op mijn kamer. Dat is zeker niet ideaal. Het is een ramp, maar ik kan niets meer veranderen. Ik probeer er het beste van te maken", is wat Van der Poel hier voor de start over te zeggen had.
picture

WK Wielrennen | Roodhooft over situatie Van der Poel: "Hij is mentaal gebroken"

Politie

De politie is door medewerkers van het hotel gebeld. Eén van de meisjes zou haar arm hebben bezeerd. "Ik lag vroeg in bed en heel veel kinderen op de gang van mijn kamer vonden het nodig om continu aan te kloppen. Na een paar keer was ik er klaar mee. Ik heb niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna werd de politie gebeld en werd ik meegenomen.”
De lokale politie is inmiddels ook met een statement gekomen: "Rond 22:40 uur was er een woordenwisseling tussen hem (Van der Poel) en twee meisjes van 13 en 14 jaar."
"De man zou de twee tieners hebben geduwd waardoor er een zou zijn gevallen en de ander haar elleboog heeft bezeerd tegen de muur."
"Hij is toen meegenomen naar het politiebureau en moet zich op 27 september melden in de lokale rechtbank."

Reacties

De eerste reacties van ploeggenoten Bauke Mollema en Dylan van Baarle zijn inmiddels binnen. Ook Adrie van der Poel en Koos Moerenhout hebben inmiddels gereageerd. Deze reacties vind je hier.

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie