De felicitatie van Lampaert was in eerste instantie bedoeld aan het adres van Evenepoel, maar dankzij de camera die erop stond en het feit dat er precies was geschakeld, kon de hele wereld het horen. De krachtterm die voorbij komt, bleef ook niet onopgemerkt.
Het enthousiasme straalde er in ieder geval vanaf bij de man die in Kopenhagen de eerste gele trui van de Tour de France 2022 veroverde. Ook Wout van Aert – die een toespeling maakte op Johan Museeuw – en andere leden van de Belgische ploeg brachten hun gelukwensen over aan de kersvers wereldkampioen.

WK wielrennen | Favoriet Evenepoel maakt het waar en wint als eerste de dubbel Vuelta - WK

Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53

Alaphilippe

Ook renners van andere landen en ploeggenoten van Quick-Step komen voorbij om Evenepoel te feliciteren. Zo zien we onder meer Julian Alaphilippe, die vandaag na twee jaar afscheid nam van de regenboogtrui.
De trui voor ’s werelds beste blijft dus binnen de equipe van Quick-Step, dat sowieso goed scoort op de schaal van wereldkampioenen.

WK wielrennen | Bekijk samenvatting van alweer zegetocht Evenepoel terwijl Van der Poel afstapt

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07