Nederland had vooraf goede kansen. Bij de mannen beten Mollema, Mathieu van der Poel en Daan Hoole het spits af. Zij gingen in achtervolging op de Zwitsers die onderweg de snelste tijd klokten.

Ketting

Hoe de Nederlanders onderweg waren, zullen we nooit weten. Nog voor het eerste tussenpunt moest Mollema inhouden vanwege zijn ketting. Hij probeerde fietsend nog de boel te redden, maar slaagde daar niet in. Hij moest van fiets wisselen en raakte daardoor op achterstand.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53
Van der Poel en Hoole moesten daardoor samen verder en proberen de schade te beperken. Halverwege bedroeg de achterstand op Zwitserland al veertig seconden.

WK wielrennen | Mollema al vroeg in ploegentijdrit getroffen door pech met ketting

Verschrikkelijke start

Van Vleuten, Ellen van Dijk en Riejanne Markus stonden nog voor ze een meter hadden gefietst dus al voor een schier onmogelijke opgave. Of dit ze van de wijs heeft gebracht, is onduidelijk. Feit is dat de vrouwen een verschrikkelijke start kenden. Van Vleuten kwam vrijwel direct na het podium ten val en leek flink gehavend.
Ook de vrouwen moesten dus bijna het hele parcours met z'n tweeën afwerken. Logischerwijs verloren ook zij tijd, al reden van Dijk en Markus een dijk van een rit. Dat Nederland uiteindelijk nog als vijfde eindigde, is een prestatie op zich.

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07