Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Mollema aangevallen door Australische ekster in voorbereiding op WK

Kevin van Nunen

Geupdate 20/09/2022 om 11:30 GMT+2

Het verblijf van Bauke Mollema in Wollongong rond het WK wielrennen verloopt nog niet naar wens. De Nederlandse troef leverde een teleurstellende tijdrit af en ook de voorbereiding op de mixed relay en wegrit verloopt niet geheel naar wens. Mollema werd slachtoffer van een aanval van een beruchte Australische ekster.

De voorbereiding van Mollema op het vervolg van het WK werd wat in de war geschopt

Foto: Getty Images

Wielrenners in Australië zijn er al bekend mee en ook de profs die zich Down Under melden zijn ervoor gewaarschuwd: pas op voor de eksters! De Australische slijkekster – zo genoemd omdat hij zijn nest maakt met behulp van modder – is berucht in de omgeving.
Remco Evenepoel maakte tijdens een trainingsritje ook al kennis. De renners fietsen tijdens het WK precies door het broedgebied en worden door de vogels beschouwd als indringers, die met enige regelmaat overgaan tot de aanval.
De regionale overheid hanteert als advies om af te stappen en te voet verder te gaan, als een ekster daadwerkelijk een aanval inzet. Een andere tip is om de helm te versieren met iets glimmends om de vogels op die manier af te schrikken.

Aanval in beeld

Mollema fietste gewoon door en had ook geen glimmende helm opgezet ter verdediging. De renner van Trek-Segafredo ontkwam dan ook niet aan de toorn van de eksters, die middenin het broedseizoen zitten. Eén exemplaar pikte op zijn hoofd/helm.
Mollema kon er zelf wel om lachen en heeft – in aanloop naar de mixed relay waarin Nederland kansrijk wordt geacht – geen verwondingen of ander ongemak overgehouden aan de aanval van de vogel. Vandaar dat hij de beelden op Instagram zette en met iedereen deelde.
picture

WK Wielrennen | Tobias Foss verbaast zichzelf en de wereld en wint de tijdrit voor Küng en Evenepoel

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie