In plaats van een ploegentijdrit draaide het voor Nederland uit op twee duotijdritten. Na het eerste duo-optreden was er nog altijd een beetje hoop op een medaille, maar die hoop werd letterlijk en figuurlijk de grond ingeboord.
Van Vleuten stond op de pedalen om snelheid te maken, toen er iets fout ging en ze hard tegen de grond sloeg. De winnares van de drie grote ronden oogde aangeslagen, maar ook boos en liep diverse schaafwonden op. Hoe zwaar de kwetsuur aan haar knie is, moet nog blijken.

WK wielrennen | Mollema al vroeg in ploegentijdrit getroffen door pech met ketting

Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53

Aangeslagen

Zeker is dat Van Vleuten een lelijke valpartij beleefde, waarbij ze mogelijk precies op de stoeprand viel en van stoepranden is bekend dat ze lelijke schade kunnen veroorzaken. Nederland zou uiteindelijk als vijfde eindigen, waar onder normale omstandigheden een medaille een soort van zekerheidje was.
Mogelijk is door de Mollema’s materiaalpech en de valpartij van Van Vleuten zelfs een gouden medaille in rook op gegaan.

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07