Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Pogacar gaat voor andere tactiek om regenboogtrui te pakken - “Wout en Mathieu los je hier niet”

Menno Waebeke

Geupdate 19/09/2022 om 16:56 GMT+2

Tadej Pogacar gaat er in Wollongong alles aan doen om de wereldtitel te pakken, maar moet daarvoor wel een andere tactiek gebruiken. “Je lost de sterke sprinters hier niet, maar je kan ze wel moe maken.”

Tadej Pogacar en Wout van Aert tijdens de Tour de France van 2022

Foto: Getty Images

Volgens de tweevoudig Tourwinnaar is het parcours in Australië niet geaccidenteerd genoeg om de klassieke types als Wout van Aert en Van der Poel te kunnen lossen. “Ja, dat is schier onmogelijk, maar je kan ze wel moe maken na bijna 300 kilometer.”
“En dan nog heb ik een topdag nodig om van ze te kunnen winnen.” Pogacar liet in Canada al zien dat hij Van Aert na een slopende koers kan verslaan in de sprint. De Sloveen schreef de GP de Montréal op zijn naam.
picture

GP Montreal | Pogacar de sterkste in attractieve koers, Van Aert moet het hoofd buigen in de sprint

Andere boeg

Tijdens het wereldkampioenschap krijgt de klimmer echter te maken met een aantal sterke blokken. “Belgie, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittanie zijn een aantal sterke landen en het is zeker niet aan ons om de koers te dragen. Die ploegen gaan meer op veilig spelen, maar wij moeten het over een andere boeg gooien.”
Pogacar liet tijdens de tijdrit van afgelopen zondag zien dat er nog ruimte voor verbetering is wat betreft zijn vorm. “Het was niet mijn beste tijdrit ooit, maar het was ook zeker niet slecht. Zo’n WK valt niet te vergelijken met een tijdrit in de Tour.”
picture

WK Wielrennen | Tobias Foss verbaast zichzelf en de wereld en wint de tijdrit voor Küng en Evenepoel

Waar en wanneer kijk je de wegrit?

De wegwedstrijd bij de mannen is aanstaande zondag live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen op discovery+. Vanaf 02:15 uur kun je genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie