Soren Waerenskjold was simpelweg de sterkste renner van de dag. Met zijn 22 jaar en 191 dagen is hij ook de oudste deelnemer en dus ook de snelste. Hij was de eerste, en de enige, renner die vandaag boven de 50 km/u gemiddeld wist te blijven. De tweede Noorse tijdrit titel op het wereldkampioenschap in 24 uur.
De Belg Alec Segaert komt 16 seconden te kort voor de regenboogtrui. Leo Hayter, het broertje van de onfortuinlijke Ethan Hayter, zette vroeg op de dag een snelle tijd neer. Deze bleek uiteindelijk goed genoeg te zijn voor het brons.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53

Nederlanders

Voor Mick van Dijke was het een dag om snel te vergeten. De benen vielen tegen, ondanks een goed verlopen voorbereiding, en toen hij ook nog eens te maken kreeg met een lekke band was het duidelijk dat vandaag niet voor de Nederlander zou zijn. Na de rit sprak Eurosport met hem. Axel van der Tuuk finisht uiteindelijk buiten de top-20.

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07