Annemiek van Vleuten had een plan en een doel voor dit wereldkampioenschap in Wollongong. Van dat plan bleef niks meer over, maar toch was het doel behaald: de regenboogtrui in ontvangst nemen op het podium.

Alles voor Annemiek

Vol trots staat 's werelds beste renster dan ook op het podium. De Giro, de Tour, De Vuelta en nu ook het wereldkampioenschap. Alles is voor Annemiek.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53
Een gebroken elleboog, het verkeerde snelpak, een dienende rol voor Vos. Niks weerhoudt Van Vleuten van de winst.

Laatste seizoen

Volgend seizoen is het laatste professionele wielerseizoen van Van Vleuten. Dat ze die nu mag gaan rijden met de regenboogtrui om haar schouders is een droom die uitkomt. Een droom waar ze hard voor heeft moeten werken en die ze op de één of andere manier nog waar heeft weten te maken ook. Met een gebroken elleboog. Met een aanval in de laatste kilometer. Met een knechtende rol. Annemiek van Vleuten: wereldkampioen wegwielrennen.

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07