Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Van Vleuten fietst weer na zware val en denkt over starten zaterdag

Wian Slendebroek

Geupdate 22/09/2022 om 12:40 GMT+2

Annemiek van Vleuten zit een dag na haar zware valpartij bij de gemengde ploegentijdrit alweer op de fiets. De drievoudig wereldkampioene had een scheurtje in haar elleboog, maar dat weerhield haar niet om vandaag een rondje te fietsen. Ze plaatste haar conclusie op Instagram: “Ik kan weer fietsen. Morgen probeer ik het opnieuw.”

Annemiek van Vleuten

Foto: Getty Images

De Nederlandse ploeg kwam voor de valpartij van Van Vleuten al pech tegen. Bauke Mollema reed tegen een meeuw op, waardoor zijn ketting eraf schoot. Dat was opvallend genoeg niet zijn eerste aanvaring deze week met een vogel. Tijdens zijn training werd hij net als Remco Evenepoel aangevallen door een wilde ekster.
Toen Daan Hoole en Mathieu van der Poel over de streep kwamen, was het de beurt aan de vrouwen. Daar sloeg meteen het noodlot toe. Een mechanisch defect, waarvan niet duidelijk is wat het precies is, zorgde ervoor dat Van Vleuten hard viel. Ploeggenote Ellen van Dijk kon haar net ontwijken. De fiets was na de val wel total loss.
picture

WK wielrennen | Nog meer drama voor oranje! Van Vleuten komt bij start keihard ten val

Gehavend

Van Vleuten probeerde op te staan, maar was zichtbaar gehavend aan haar rechterkant. Haar wielerpak was opengescheurd bij haar rechterelleboog. Ook leek ze pijn te hebben aan haar rechterknie.
Ze werd in een Australisch ziekenhuis onderzocht, waar bleek dat ze een scheurtje in haar elleboog had. Er bleek wel een kleine mogelijkheid te zijn om toch te kunnen starten. Die mogelijkheid lijkt ze met beide handen aan te grijpen getuige haar trainingsrit vanochtend.

Trainingsrit 63 kilometer

Samen met haar ploeggenoten Riejanne Markus en wereldkampioene Ellen van Dijk reed ze een trainingsrit van 63 kilometer. En passant behaalde ze op Strava ook nog een Queen of the Mountain. Een klassementje waarin wielrenners hun tijden op een bepaald stuk weg met elkaar kunnen vergelijken.
Op haar Strava gaf ze geen verdere informatie. Dat deed de Wageningse wel op Instagram. Van Vleuten gaf aan dat ze weer op haar fiets kan zitten, maar plaatst daarbij de kanttekening ‘Safety first’. Ook gaf de winnares van de Giro, Tour en Vuelta aan dat ze goed sliep en morgen opnieuw op de fiets zal stappen.
picture

Van Vleuten zit weer op fiets na zware valpartij

Foto: Instagram

Programma

Mocht Van Vleuten van start gaan, dan is ze een van de favorieten. Op het heuvelachtige parcours moet de winnares van Luik-Bastenaken-Luik goed uit de voeten kunnen.
De wegrit van de vrouwen wordt zaterdag in de Nederlandse ochtend verreden. In die race wordt ook de beloften kampioene gekroond. De wegrit van de mannen staat voor zondag op het programma.

Waar kijk je?

Elke seconde van het WK Wielrennen in Australie is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kan je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie