WK Wielrennen | Voorbeschouwing wegrit vrouwen - Parcours en favorieten
WK Wielrennen | Mixed relay valt in het water door ketting Mollema en val Van Vleuten
De Nederlandse ploeg kwam voor de valpartij van Van Vleuten al pech tegen. Bauke Mollema reed tegen een meeuw op, waardoor zijn ketting eraf schoot. Dat was opvallend genoeg niet zijn eerste aanvaring deze week met een vogel. Tijdens zijn training werd hij net als Remco Evenepoel aangevallen door een wilde ekster.
Toen Daan Hoole en Mathieu van der Poel over de streep kwamen, was het de beurt aan de vrouwen. Daar sloeg meteen het noodlot toe. Een mechanisch defect, waarvan niet duidelijk is wat het precies is, zorgde ervoor dat Van Vleuten hard viel. Ploeggenote Ellen van Dijk kon haar net ontwijken. De fiets was na de val wel total loss.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32

WK wielrennen | Nog meer drama voor oranje! Van Vleuten komt bij start keihard ten val

Gehavend

Van Vleuten probeerde op te staan, maar was zichtbaar gehavend aan haar rechterkant. Haar wielerpak was opengescheurd bij haar rechterelleboog. Ook leek ze pijn te hebben aan haar rechterknie.
Ze werd in een Australisch ziekenhuis onderzocht, waar bleek dat ze een scheurtje in haar elleboog had. Er bleek wel een kleine mogelijkheid te zijn om toch te kunnen starten. Die mogelijkheid lijkt ze met beide handen aan te grijpen getuige haar trainingsrit vanochtend.

Trainingsrit 63 kilometer

Samen met haar ploeggenoten Riejanne Markus en wereldkampioene Ellen van Dijk reed ze een trainingsrit van 63 kilometer. En passant behaalde ze op Strava ook nog een Queen of the Mountain. Een klassementje waarin wielrenners hun tijden op een bepaald stuk weg met elkaar kunnen vergelijken.
Op haar Strava gaf ze geen verdere informatie. Dat deed de Wageningse wel op Instagram. Van Vleuten gaf aan dat ze weer op haar fiets kan zitten, maar plaatst daarbij de kanttekening ‘Safety first’. Ook gaf de winnares van de Giro, Tour en Vuelta aan dat ze goed sliep en morgen opnieuw op de fiets zal stappen.

Van Vleuten zit weer op fiets na zware valpartij

Foto: Instagram

Programma

Mocht Van Vleuten van start gaan, dan is ze een van de favorieten. Op het heuvelachtige parcours moet de winnares van Luik-Bastenaken-Luik goed uit de voeten kunnen.
De wegrit van de vrouwen wordt zaterdag in de Nederlandse ochtend verreden. In die race wordt ook de beloften kampioene gekroond. De wegrit van de mannen staat voor zondag op het programma.

Waar kijk je?

Elke seconde van het WK Wielrennen in Australie is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kan je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop | Moet het WK overstag en oortjes toestaan? "Dit is een beetje armoedig"
27/09/2022 OM 10:44