Nadat de vroege vlucht was ingerekend, ontstond op het parcours in Wollongong een elitegroep van dertien renners met onder anderen het uiteindelijke podium en Menno Huising. Max van der Meulen ontbrak. Op papier de grootste troef van Nederland was al in de eerste ronde betrokken bij een val. Ook Joshua Tarling, de kersverse wereldkampioen tijdrijden, lag erbij en was direct kansloos.

Smaakmaker

De Portugees Morgado was de smaakmaker van de koers. Op de laatste beklimming van de Mount Pleasant counterde hij de aanval van Huising en ging er in zijn eentje vandoor. Na de top ging Herzog in de achtervolging.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
GISTEREN OM 12:32
De groep daarachter kon het niet eens worden en zag het tweetal, dat was samengekomen, steeds verder uitlopen. Herzog en Morgado maakten er uiteindelijk een lange sprint van. De Duitser uit de opleidingsploeg van BORA-hansgrohe bleek daarin de snelste. Van Mechelen was de beste van de achtervolgers. Huising moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Waar kijk je?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
GISTEREN OM 12:07
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop | Moet het WK overstag en oortjes toestaan? "Dit is een beetje armoedig"
GISTEREN OM 10:44