Philip Roodhooft belegde in Italië een speciale persconferentie voor het nieuws. Hij vindt dit het ideale moment om de stap te maken: "Het is niet evident om elk jaar de UCI ProTeam-ranking te winnen. We zijn nu twee keer op rij de beste, maar dit zorgt ook voor een bepaalde druk."
"Twee jaar geleden was er al een kans om een WorldTour-licentie over te nemen, na het stoppen van CCC, maar toen waren we er nog niet klaar voor. We wilden op een organische manier groeien. We staan nu echter zevende op de UCI Team-ranking, op basis van de laatste twee seizoenen. We voelen dat de tijd rijp is", aldus Roodhooft.

Giro d'Italia | Bekijk hier hoe Mathieu van der Poel de eerste etappe wint

Giro d'Italia Donne
Giro Donne | Labous rijdt naar dagzege, Van Vleuten vergroot voorsprong
EEN UUR GELEDEN

Van der Poel

Het uithangbord van Alpecin-Fenix is natuurlijk Mathieu van der Poel. De Nederlander ziet dat de ploeg straks op het niveau opereert waar het thuishoort: "Het is een belangrijke stap, al zijn we naar mijn idee al van WorldTour-niveau."
Van der Poel denkt dat een WorldTour-licentie de zaak makkelijker gaat maken: "Het is wel eenvoudiger, nu we het ook daadwerkelijk zijn. Bovendien is het voor sommige renners nu ook een kleinere stap om naar Alpecin-Fenix te gaan. Dat is ook een belangrijke factor. We maken nu officieel deel uit van de WorldTour, dat is wel cool.”

Giro d’Italia | Bekijk ingezoomd en wel hoe Van der Poel wint van Girmay in strijd om roze trui

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Wielrennen
Giro Donne | Labous rijdt naar dagzege, Van vleuten vergroot voorsprong
2 UUR GELEDEN
Tour de France
Tour de France | Vaughters over Bettiol - "Stomme actie op stressvol moment"
3 UUR GELEDEN