Sinds 2021 rijdt Anouska Koster voor Jumbo-Visma toen ze de overstap maakte na een jaar bij Parkhotel Valkenburg. Hier kwam ze weer samen te rijden met Marianne Vos nadat ze dat enkele jaren eerder ook al had gedaan bij Rabobank-Liv en de ploegen die daaruit volgden. Nu maakt Koster dus de overstap naar het Scandinavische Uno-X, waar ze voorlopig de enige Nederlandse renster is.
“Vanaf het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel bij deze ploeg. Er staat een mooie organisatie en ik kreeg veel vertrouwen vanuit de ploeg. Na mijn tijd bij Virtu in 2019 trok het buitenlandse avontuur bij een Scandinavisch team mij nu opnieuw. Ik ben dan ook blij met deze overstap en kijk er naar uit om vanaf 1 januari 2023 het shirt van Uno-X aan te mogen trekken”, aldus Koster over haar overstap.
"Ik wil me bij Uno-X graag verder ontwikkelen in de voorjaarsklassiekers en het tijdrijden. Daarnaast wil ik in bepaalde rittenkoersen voor een goed klassement gaan. Dit jaar merkte ik dat ik daarin progressie heb gemaakt. Ik reed goed in de Ardennenklassiekers, werd derde op het NK tijdrijden en kwam de Giro d`Italia van 10 dagen ook goed door. Bij Uno-X krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen op deze vlakken. Daar kijk ik erg naar uit.”
Wielrennen
Arctic Race | Lafay slaat dubbelslag met verrassende zege, Van der Hoorn strandt op vier km
14 UUR GELEDEN
“Ik ben Jumbo-Visma heel erg dankbaar voor de afgelopen twee jaar. Ik heb hier mooie stappen gemaakt in mijn sportieve ontwikkeling en daar ga ik in de toekomst zeker nog profijt van hebben. Ik ga mij nu volledig focussen op de komende wedstrijden. Ik wil mijn seizoen en de periode bij Jumbo Visma mooi afsluiten", kijkt Koster dankbaar terug op haar tijd bij Jumbo-Visma.

Nationaal kampioenschap

Op het nationale kampioenschap komen de kwaliteiten van Koster vaak bovendrijven. In 2016 wist ze op het perfecte moment weg te rijden uit het peloton en in een sprint-a-deux met Janneke Ensing maakte ze het af. In 2020 werd ze tijdens het eerste NK op de VAM-berg derde achter Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. Bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden werd ze enkele weken geleden derde achter Ellen van Dijk en Riejanne Markus.

Flinke versterkingen

Uno-X is zich aan het versterken. De Scandinavische formatie heeft grote plannen. De vrouwenploeg is al een WorldTeam en voor de mannenploeg is dezelfde ambitie uitgesproken. Dat betekent dat ze de komende drie jaar veel UCI-punten bij elkaar moeten gaan sparen. Bij de vrouwen hebben ze zich al versterkt met Amalie Dideriksen. De Deense oud-wereldkampioene maakt de overstap van Trek-Segafredo naar de Scandinavische formatie.
Alexander Kristoff 'komt ook thuis'. De Noor heeft een driejarig contract getekend en moet voor de nodige UCI-punten gaan zorgen.
Arctic Race of Norway
Arctic Race | Lafay slaat dubbelslag met verrassende zege, Van der Hoorn strandt op vier km
14 UUR GELEDEN
Wielrennen
Tour of Scandinavia | Uttrup Ludwig wint etappe en rijdt Vos uit leiderstrui
17 UUR GELEDEN