Volgens een woordvoerder van Bahrain-Victorious heeft de ploeg nog geen enkele update ontvangen: "Bahrain-Victorious moet de eerste informatie over het onderzoek nog ontvangen. Tot dat moment zal het team blijven meewerken met het onderzoek van het OM."
Het onderzoek begon in 2021 toen tijdens de Tour de France hotelkamers van renners binnengevallen werden op zoek naar verboden middelen. Op dat moment had de ploeg al twee etappes gewonnen in de Tour dat jaar. Vervolgens won Matej Mohoric nog een etappe en stookte hij het vuurtje nog verder op door zijn vinger voor de lippen te leggen bij de finish.

Tour de France | Mohoric wint etappe 19

Wielrennen
Transfer | Geldschieters trekken zich terug uit project B&B Hotels, toekomst Cavendish onzeker
GISTEREN OM 16:21
Hiermee was de kous nog niet af, want vlak voor de start van de Tour de France dit jaar viel Interpol opnieuw binnen bij de ploeg. De huizen van diverse renners in Europa werden onderzocht en de Deense politie controleerde ook de hotelkamers van de renners in Kopenhagen. De Franse politie maakte later bekend dat er elektronica en medicijnen in beslag zijn genomen bij deze acties.
De ploeg zelf gaf aan dat er sprake was van een heksenjacht. De timing om twee keer tijdens of vlak voor de Tour de France binnen te vallen vond men opvallend en volgens Bahrain werd de reputatie van de ploeg doelbewust beschadigd.
Nu Europol ineens bekend heeft gemaakt dat het onderzoek overgedragen is aan de Franse collega's, breekt er een nieuwe fase aan. Bij Bahrain-Victorious zien ze hier echter geen goed nieuws in. "We hebben geen antwoorden. Ik kan jullie niets vertellen, omdat we geen informatie hebben", aldus General Manager Milan Erzen.

Waar kijk je?

Ook in 2023 is het wielrennen wat de klok slaat op de kanalen van Eurosport. De Giro d'Italia kijk je zelfs live en exclusief, van begin tot einde. Wil je echt geen minuut missen? Kies dan voor een reclamevrije stream op discovery+.
Wielrennen
Kop over Kop Wielerawards | Wie boekte in 2022 de knapste zege en welke vlucht was het mooist?
02/12/2022 OM 15:16
Wielrennen
Kop over kop Wielerawards | De kalender kent vele parels, maar wat waren in 2022 de allermooiste?
02/12/2022 OM 12:12