De winnaar van de Giro d’Italia vorig jaar reed maandag tijdens een trainingsstage met zijn ploeg INEOS Grenadiers op volle snelheid tegen een bus. Vermoedelijk had Bernal niet in de gaten dat deze was gestopt om een passagier uit te laten stappen.

Er wordt gesproken over een gebroken ruggenwervel, dijbeen, knieschijf, ribben en een geperforeerde long. De Colombiaanse renner moest met spoed een zware, urenlange operatie ondergaan.

Giro d'Italia | Egan Bernal: 'Ik kan niet beschrijven hoe ik me voel'

Bij bewustzijn

Wielrennen
Wielrennen | “Ik heb 197 rondjes naar een zwarte lijn gekeken” - Van Dijk dolblij met nieuw record
8 UUR GELEDEN
Woensdag meldde het Colombiaanse ziekenhuis dat de situatie rondom Bernal verbetert. "De patiënt heeft de afgelopen uren goed gereageerd op onze behandeling. Nadat hij van de beademing is gehaald, kwam hij bij bewustzijn. Bovendien kan hij zijn armen en benen bewegen. Het revalidatieproces is opgestart om de best mogelijke resultaten voor hem te behalen."

Bernal bereidde zich in Colombia samen met een aantal ploegmaten voor op het nieuwe seizoen. De renner zou over drie weken zijn seizoensdebuut hebben gemaakt tijdens de Tour de la Provence. Zijn hoofddoel was de Tour de France waar hij de strijd om het geel zou aangaan met Tadej Pogacar en Primoz Roglic. De kans dat hij alsnog van start gaat in Frankrijk lijkt klein.
Wielrennen
Wielrennen | “Ik heb 197 rondjes naar een zwarte lijn gekeken” - Van Dijk dolblij met nieuw record
8 UUR GELEDEN
Wielrennen
Werelduurrecord | Ellen van Dijk verpulvert record met afstand van 49,254
9 UUR GELEDEN