Jungels heeft veel zin in het nieuwe hoofdstuk van zijn carrière: "Ik vind het heel spannend. Ik kijk ernaar uit om een grote rol te spelen in de overwinningen van de ploeg volgend seizoen. Ik ben zeker dat ik nog verder kan ontwikkelen en ben bereid er hard voor te werken. Dit voelt als het begint van iets groots."
De Luxemburger brak rond 2016 door als aanvaller die ook een klassement kan rijden en bovendien over een goede tijdrit beschikt. In 2021 verdiende hij een contract bij AG2R-Citroën, maar bij de Franse ploeg kon Jungels lange tijd zijn oude topvorm niet hervinden.

Tour de France | Bob Jungels boekt ritzege na 60 km lange solo, weinig verschuivingen top klassement

Wielrennen
Tour de Vendée | Coquard snelt naar zege, net niet voor Demare
10 MINUTEN GELEDEN
Zijn tijd bij AG2R leek een regelrechte mislukking te worden, maar tijdens de Tour de France zagen we ineens weer de oude Jungels boven komen drijven. Hij won een etappe en reed een sterkte openingstijdrit. Deze prestaties hebben blijkbaar genoeg indruk gemaakt op Bora-Hansgrohe om de Luxemburger een contract aan te bieden.

Waar kijk je?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Wielrennen
Tour de Vendée | Coquard snelt naar zege, net niet voor Demare
13 MINUTEN GELEDEN
Wielrennen
Famenne Ardenne Classic | Axel Zingle verrassende winnaar na sprint van stervende zwanen
EEN UUR GELEDEN