De oud-wereldkampioen laat in een post op Instagram weten uitgerekend te zijn rond mei 2023. Dat betekent dat Blaak een groot deel van het nieuwe wielerseizoen moet gaan missen, maar daar dat lag ook in de planning.
Waar ze vorig jaar eerst afscheid wilde nemen van de wielersport, besloot ze toch om haar contract te verlengen tot medio 2024. "Ik ben er nog niet klaar voor om te stoppen, ik heb nog zoveel plezier in de sport", zei ze destijds.
Tijdens de contractonderhandelingen heeft Blaak duidelijk gemaakt met haar man Lars van den Broek aan gezinsuitbreiding te willen doen. "We hebben het open en eerlijk verteld en de ploegleiding liet weten ons daarin te willen steunen."
Wielrennen
Kop over Kop Wielerawards | Wie boekte in 2022 de knapste zege en welke vlucht was het mooist?
2 UUR GELEDEN

Ronde van Vlaanderen | Chantal Blaak wint de Ronde

Klassiekerspecialist

Blaak kende haar grootste succes in 2017 toen ze in het Noorse Bergen de regenboogtrui veroverde. Bovendien won ze ook de Amstel Gold Race, Strade Bianche, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de Omloop Het Nieuwsblad.
De klassiekerspecialist kan ook na haar zwangerschap nog hopen op grote successen. Dat die mogelijkheid bestaat bewees Lizzie Deignan eerder al. De Britse renster won na haar zwangerschap in 2021 namelijk Parijs-Roubaix.

Van den Broek-Blaak wint Strade Bianche

Waar kijk je?

Het complete wielerseizoen 2023 van de Baloise Ladies Tour tot en met de Tour de France Femmes kijk je live op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Wielrennen
Kop over kop Wielerawards | De kalender kent vele parels, maar wat waren in 2022 de allermooiste?
5 UUR GELEDEN
Wielrennen
Kop over Kop Wielerawards | Wie was de verrassing, wie braken er door en wie stelden teleur?
8 UUR GELEDEN