Wie alleen al naar het parcours kijkt, weet dat de koers van Bueza naar Ubeda in het zuiden van Spanje alles in zich heeft om dezelfde status te verwerven als de Strade Bianche. Met 198 kilometer, 3100 hoogtemeters en zeven beklimmingen waarvan zes met gravel staan de besten van het peloton automatisch op.

Smullen

Giro d'Italia
Kop over Kop | Bouwman gaat voor bergtrui: "Derde week in grote ronde is 50% mentaal"
15 MINUTEN GELEDEN
Vooral in de laatste 80 kilometer is het smullen geblazen. Hierin gaan de renners drie keer de Bayyasa omhoog; een klim van 8,2 kilometer aan 4,2 procent. Alleen het laatste stuk is geasfalteerd. De Bayyasa is tevens de slotklim, een prachtige scherprechter waarop de renners vermoedelijk helemaal losgaan.

Zes World Tour-teams hebben de reis gemaakt naar Ubeda. Astana heeft met Miguel Angel Lopez en Alexey Lutsenko twee ijzers in het vuur, terwijl Bora-Hansgrohe hoopt op Emanuel Buchmann, Lennard Kamna en Jai Hindley.
En ook Tim Wellens, altijd goed voor een mooie klassering in de Strade Bianche, heeft zijn zinnen gezet op de Clásica Jaén Paraiso Interior. Ga er maar eens goed voor zitten maandagmiddag!

Samenvatting : Mathieu van der Poel wint Strade Bianche 2021

Giro d'Italia
Kijk hier live naar brute bergrit Giro d'Italia op Eurosport!
2 UUR GELEDEN
Wielrennen
Wielrennen | “Ik heb 197 rondjes naar een zwarte lijn gekeken” - Van Dijk dolblij met nieuw record
16 UUR GELEDEN