Benoot was in gezelschap van zijn vriendin en dochter naar Livigno gereisd voor een hoogtestage om zich voor te bereiden op het najaar. Dit doel werd echter bruut verstoord toen hij in een afdaling geraakt werd door een auto die vanaf een parkeerplaats de weg over wilde steken en de Belg over het hoofd zag. Benoot brak zijn tweede nekwervel, maar gelukkig zijn er geen zenuwen beschadigd.
Benoot had nog een behoorlijk vol programma voor de komende maanden. Hij zou in Duitsland en Canada koersen rijden om zich voor te bereiden op het WK in Australië. Op het WK had de Belgische bondscoach zeer waarschijnlijk een plek voor Benoot gereserveerd als belangrijke knecht voor Wout van Aert, maar nu moet Benoot zich dus focussen op revalideren zodat hij volgend seizoen weer kan koersen.
Wielrennen
Laporte wint Binche-Chimay-Binche
14 UUR GELEDEN

Waar kijk je?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Laporte bekroont topjaar met indrukwekkende overwinning
14 UUR GELEDEN
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Lorena Wiebes oppermachtig in Belgische eendagskoers
16 UUR GELEDEN