Een door Portugezen gekleurde vlucht met Txomin Juaristi (Euskaltel-Euskadi), Rafael Lourenço (Atum General-Tavira), Rafael Silva (Efapel), Afonso Eulálio (Glassdrive-Q8-Anicolor), Afonso Silva (Kelly-Simoldes-UDO), Nicolas Sáenz (Tavfer-Mortágua-Ovos Matinados) en Samuel Caldeira (W52-FC Porto) kreeg al vroeg de goedkeuring.

CONTROLE

Daarachter controleerde Groupama-FDJ van klassementsleider David Gaudu in samenwerking met de sprintformaties van Quickstep-Alpha Vinyl en Alpecin-Fenix de koers.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Enorm geknokt, waanzinnig sterk” - Analyse van goed optreden Arensman
13 UUR GELEDEN
Op zo'n 25 kilometer van de finish lag een laatste klim, waarop de kopgroep uiteen spatte, maar de meeste sprinters, waaronder Fabio Jakobsen en Tim Merlier overleefde in het peloton. Niet veel later waren alle vluchters eraan voor de moeite.

Wielrennen | Jakobsen maakt met overmacht sterk ploegenwerk in Ronde van Algarve af

LEAD-OUT

Even was er verwarring in de slotfase, toen Jakobsen aansluiting verloor met zijn treintje, maar hij herstelde zich snel, liet zich afzetten door zijn lead-out en gaf nooit meer af. Op ruime achterstand finishte de Belg Merlier als tweede, gevolgd door Bryan Coquard en Alexander Kristoff.
Gaudu behoudt zijn krappe voorsprong op naaste achtervolgers Brandon McNulty (UAE Team Emirates), Ethan Hayter (INEOS-Grenadiers) en Remco Evenepoel (Quickstep-Alpha Vinyl).
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Enorm geknokt, waanzinnig sterk” - Analyse van goed optreden Arensman
13 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Het staat goed, blauw past bij hem” - Analyse van strijd Bouwman om bergtrui
14 UUR GELEDEN