Het rommelt al geruime tijd bij de ploeg. Tijdens het afgelopen seizoen nam het afscheid van tweede sponsor Assos. Vlak voor de Tour de France kwam daarvoor NextHash in de plaats. Daarmee leek een financieel debacle afgewend.

Salarissen

Aan het einde van de zomer kwam echter het nieuws naar buiten dat het Zuid-Afrikaanse team niet alle salarissen kon betalen, omdat sponsoren niet aan hun financiële verplichten voldeden. Dit gaf de renners de kans om uit te kijken naar een andere ploeg. Dit leidde onder andere tot het vertrek van onder andere Giacomo Nizzolo (Israel Start-Up Nation) en Victor Campenaerts (Lotto Soudal).
Wielrennen
Wielrennen | “Ik had 95 procent kans op een dwarslaesie” - Bernal is blij dat alles nog beweegt
10 UUR GELEDEN

Niki Terpstra: "Ik hoop dat ik weer een grote klassieker kan winnen"

Ondanks de positieve geluiden die de leiding van Qhubeka NextHash daarna liet horen, is het uiteindelijk niet gelukt om een licentie voor 2022 te bemachtigen. Op de lijst met World Tour-teams die de UCI donderdag heeft gecommuniceerd, ontbreekt de naam van de Zuid-Afrikaanse ploeg.
Bahrain Victorious krijgt, net als zeventien andere teams, wel een licentie. Ook de aanvraag van de ploeg van Wout Poels had de UCI in eerste instantie niet goedgekeurd.

Goed nieuws voor Arkea-Samsic en TotalEnergies

Het vertrek van het Zuid-Afrikaanse team uit de World Tour heeft als gevolg dat Arkea - Samsic (de ploeg van onder andere Nairo Quintana) uitnodigingen krijgt voor alle World Tour-koersen in 2022. Hiermee heeft de nummer twee van de Pro Tour nu dezelfde privileges als nummer één Alpecin-Fenix.
TotalEnergies kan volgend seizoen invitaties verwachten voor alle eendaagse koersen in de World Tour. Dit is goed nieuws voor onder anderen Niki Terpstra en nieuwe aanwinst Peter Sagan. Voor de meerdaagse wedstrijden op World Tour-niveau moet de nummer drie van de Pro Tour net als afgelopen seizoen hopen op een wildcard van de organisatie.
Wielrennen
Wielrennen | Aftellen naar de Omloop, de Vlaamse wielerouverture
14 UUR GELEDEN
Wielrennen
Wielrennen | Deze renners gaan het absoluut waarmaken in 2022
GISTEREN OM 16:31