Wielrennen | Yates verruilt INEOS voor UAE - Dit zijn de wielertransfers voor 2023
Voor het eerst sinds 2014 won INEOS dit seizoen geen grote ronde. Vanaf 2015 tot en met 2019 werd zelfs elk jaar de Tour de France gewonnen, maar sinds de opkomst van Pogacar en Vingegaard is aan die reeks een einde gekomen. Dat zorgt ervoor dat eigenaar Jat Ratcliffe de noodzaak voelt om intern de boel flink op de schop te gooien.
Volgens Het Laatste Nieuws zijn het vooral de ploegleiders die moeten vrezen voor hun plaats. Servais Knaven, Gabriel Rasch en Brett Lancaster moeten naar verluidt op zoek naar een nieuwe baan. De Nederlander Knaven is al sinds 2011 werkzaam bij de Britse ploeg.
Wielrennen
Vuelta España Femenina | Vuelta voor vrouwen evolueert, nieuwe naam en twee extra etappes
GISTEREN OM 11:14

La Vuelta | Dolblije Evenepoel wordt gehuldigd op het podium als winnaar van de Ronde van Spanje

Klimmers vertrekken

Maar ook in de selectie moet er het een en ander gaan veranderen. Aan de suprematie van achtereenvolgens Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal in de Tour is, mede door de zware valpartij van Bernal in januari, een eind gekomen.
INEOS is bovendien met Richard Carapaz (EF Education), Adam Yates (UAE Team Emirates) en Richie Porte (gestopt) een groot deel van zijn klimploeg kwijtgeraakt. Daar staat alleen de komst van Thymen Arensman tegenover, de talentvolle Nederlander wordt gehaald van Team DSM.

La Vuelta | Thymen Arensman soleert naar zege in koninginnenrit naar Sierra Nevada

Evenpoel naar INEOS?

Ratcliffe verlangt dan ook een nieuwe kopman die voor INEOS weer de Tour kan winnen. Eind juli waren er al geruchten dat Prmoz Roglic de overstap ging maken, maar nu schijnt de ploeg interesse te hebben in Remco Evenepoel.
De Belg maakte grote indruk door dit seizoen op 22-jarige leeftijd de Vuelta a España te winnen en twee weken later ook nog de regenboogtrui te pakken op het WK in Wollongong. Evenepoel kan de komende jaren de grote man worden bij INEOS.

WK wielrennen | Favoriet Evenepoel maakt het waar en wint als eerste de dubbel Vuelta - WK

Lefevere reageert

De ploegbaas van de kersverse wereldkampioen, Patrick Lefevere, reageert stellig op het gerucht. "Het is te stom voor woorden. Remco heeft me zelf aan de telefoon op het hart gedrukt dat ik er niets van moest geloven.”
Evenepoel ligt nog tot 2026 vast bij Quick-Step Alpha Vinyl. Mocht INEOS echt tot een transfer willen overgaan, moeten ze waarschijnlijk een fiks geldbedrag neerleggen voor de jonge Belg.

Waar kijk je?

Alle grote wielerwedstrijden van de Tour de France tot de Ronde van Vlaanderen kijk je live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Ga dan naar discovery+.
Wielrennen
Wielrennen | Milan Vader sluit horrorjaar af - "Laatste herinnering is een paar dagen voor de val"
26/11/2022 OM 11:31
Wielrennen
Wielrennen | Van Aert wil Van der Poel achterna en ziet deelname aan WK gravel zitten
24/11/2022 OM 14:13