Nadat Vine in 2021 begon bij Alpecin vanwege zijn goede prestaties op het online platform Zwift, brak hij afgelopen jaar definitief door. Hij won onder andere twee etappes in de Vuelta.
Dat dit niet het enige is wat hij heeft onthouden van het afgelopen jaar blijkt uit het interview dat hij gaf aan VeloNews. "Ik kon na de Vuelta niet direct een feestje gaan vieren. Daarvoor is mijn creditcard niet groot genoeg. Bij Alpecin-Deceuninck kreeg ik geen riant salaris."

La Vuelta | Jay Vine wint verrassend op Pico Jano, Remco Evenepoel pakt rode trui

Wielrennen
Transfer | Geldschieters trekken zich terug uit project B&B Hotels, toekomst Cavendish onzeker
10 UUR GELEDEN

Offers

Vine vindt dat hij daar eigenlijk wel voor in aanmerking komt. Als wielrenner moet hij immers vaak offers brengen. "We hebben geen glamourleven. Kijk alleen maar naar de hotels waarin wij slapen. Veel hotels hebben geen airco, of hebben deze niet aan. Je moet dan de ramen opendoen waardoor de muggen zo naar binnen vliegen. Ik overweeg de volgende keer een klamboe mee te nemen."
"Bovendien moeten wij de hoogtestages deels zelf betalen", vervolgt Vine. "En daar leven we op de weg naast rijdende auto's. Dat vraagt veel van ons."

Rusttijd

En zo klaagt de Australiër ook over de rusttijd tussen het koersen. "Je moet soms na een etappe vier liter water weg proberen te werken, omdat je de volgende dag weer op de fiets moet stappen."
Desondanks houdt Vine van wielrennen. "Het is een zware baan, maar ik ben wel enorm blij dat ik wielrenner mag zijn. Het is ongelooflijk leuk. Ik kan niet verzinnen wat ik zou kunnen doen, waarbij ik het nog meer naar mijn zin heb."

La Vuelta | Vine pakt tweede ritzege, Evenepoel behoudt rood en komt als eerste klassementsman boven

Waar kijk je?

Ook in 2023 is het wielrennen wat de klok slaat op de kanalen van Eurosport. De Giro d'Italia kijk je zelfs live en exclusief, van begin tot einde. Wil je echt geen minuut missen? Kies dan voor een reclamevrije stream op discovery+.
Wielrennen
Kop over Kop Wielerawards | Wie boekte in 2022 de knapste zege en welke vlucht was het mooist?
GISTEREN OM 15:16
Wielrennen
Kop over kop Wielerawards | De kalender kent vele parels, maar wat waren in 2022 de allermooiste?
GISTEREN OM 12:12