Julian Alaphilippe kent alles behalve een gelukkig seizoen tot nu toe. De wereldkampioen kwam in de Strade Bianche spectaculair ten val zonder al te veel erg, maar toen moest het echte pechmoment nog komen. Tijdens Luik-Bastenaken-Luik was er een verschrikkelijke valpartij op hoge snelheid. Alaphilippe lag enkele meters verder dan alle andere gevallenen.

Valpartijen

De wereldkampioen werd van zijn fiets gelanceerd en kwam tegen een boom terecht. Een gebroken schouderblad, twee gebroken ribben en een klaplong waren het gevolg. Landgenoot Romain Bardet snelde de gewonde Fransman te hulp. De renner van DSM zag de ernst van de zaak en deed wat hij kon op dat moment. De beelden van zowel de valpartij als reactie van Bardet werden veel bekeken.
Tour de France
Tour de France | De valpartij van Van Aert
11 MINUTEN GELEDEN

Luik-Bastenaken-Luik | Sportieve Bardet steekt hand uit naar gevallen Alaphilippe

Programma

Nu staat Alaphilippe dus weer op de startlijst voor het Franse kampioenschap. Wat zijn plannen zijn, of hij de Tour kan halen en hoe zijn programma er verder uit ziet is nog onbekend.

Waar kijk je?

Het Frans kampioenschap wordt zondag verreden. Twaalf keer rijden de renners over een circuit van twintig kilometer. Het Frans kampioenschap is zondag 26 juni live te volgen vanaf 14:15 uur op discovery+.
Wielrennen
Tour de France | Van Aert ligt bijna weer op de grond
17 MINUTEN GELEDEN
Wielrennen
Giro Donne | "We bleven maar sprinten" - Marianne Vos na tweede etappezege
EEN UUR GELEDEN