Tijdens de ‘UCI Cycling Worlds’ strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui bij onder andere het wielrennen op de weg, baanwielrennen en BMX. De wegwedstrijd bij de mannen staat op 6 augustus gepland, de vrouwen sluiten op 13 augustus het toernooi af.
UCI-voorzitter David Lappertient noemt de geboorte van het evenement een historisch moment in de sport. “De gehele fietswereld kan grootse dingen verwachten. Glasgow en heel Schotland schrijft sportgeschiedenis door voor het eerst een multidisciplinair fietsevenement te organiseren.”

Het volledige schema van het 'Super WK' in Glasgow

Foto: Eurosport

Wielrennen
Cro Race | Viviani sprint naar ritzege, Mohoric benut bonificatieseconden voor eindwinst
EEN UUR GELEDEN

Tussen de grote rondes

Het nieuwe evenement heeft een plekje verkregen tussen de Tour de France en de Vuelta a España. Dat betekent dat de renners slechts twee weken hebben tussen het einde van de Tour en de wegrit. Twee weken na de wegkoers begint de Vuelta.

WK wielrennen | Alaphilippe is en blijft wereldkampioen na mooie solo

Waar kijk je?

Elke seconde van het WK Wielrennen in Australie is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kan je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wielrennen
Cro Race | Viviani sprint naar ritzege, Mohoric benut bonificatieseconden voor eindwinst
EEN UUR GELEDEN
Wielrennen
Meulebeke | Vanthourenhout sterkste in Berencross, Van der Haar ook op podium
EEN DAG GELEDEN