De link tussen Movistar en Repsol lijkt logisch. Sinds dit jaar zitten zij samen voor de helft in Solar 360, dat gezinnen en bedrijven helpt om over te stappen op zonne-energie.
Spaanse journalisten van Eurosport deden navraag bij diverse bronnen of Repsol inderdaad co-sponsor wordt. Zij ontkennen de samenwerking, maar bevestigen dat de ploeg op zoek is naar nieuwe financiële middelen.

Lombardije | “Ik heb genoten van vandaag” - Valverde na laatste wedstrijd

Wielrennen
Vuelta España Femenina | Vuelta voor vrouwen evolueert, nieuwe naam en twee extra etappes
GISTEREN OM 11:14

Overgangsjaar

De Spaanse radioshow Onda Cer kwam als eerste met het nieuws over de mogelijke financiële klapper voor Movistar. Repsol zou het huidige budget van Movistar in één klap verdubbelen en daarmee bijna op gelijke hoogte brengen met INEOS Grenadiers, Jumbo-Visma en UAE.
Het plan is om van 2023 een overgangsjaar te maken. Daarna moet de ploeg oogsten in 2024.
Het toptalent Carlos Rodríguez zou Movistar volgens de geruchten gaan dragen. Het contract van de 21-jarige Spanjaard bij INEOS loopt aan het einde van 2023 af. Sprinter Fernando Gaviria moet volgend jaar al de overstap van UAE naar Spanje gaan maken.

Mas is kopman

Eerder sprak Movistar uit dat Enric Mas volgend seizoen het gezicht van de ploeg gaat worden, na het afscheid van Alejandro Valverde. De 27-jarige renner kende een kleurloos eerste deel van het seizoen, maar herstelde zich in deel twee. Hij won de Giro dell’Emilia en eindigde als tweede in de Vuelta en de Ronde van Lombardije.
Ploegbaas Eusebio Unzué vertelde na de Vuelta tegen het Spaanse Murcia dat hij de mogelijkheden van Mas ziet. "Enric heeft laten zien te kunnen koersen als een echte man. Hij is misschien niet de man van het meeste spektakel, maar presteert heel stabiel en kan strijden met de absolute top."
"Wij willen niet meer met meerdere kopmannen koersen. We hebben er vertrouwen in dat Enric een echte leider kan zijn."

Ronde van Lombardije | Tadej Pogacar wint voor tweede jaar op rij, Mas moet hoofd buigen in sprint

Van Vleuten

Bij de vrouwen blijft Annemiek van Vleuten de blikvanger. De kersverse wereldkampioene begint volgend seizoen aan haar laatste seizoen. Ook de Nederlandse Floortje Mackaij maakt vanaf 2023 deel uit van Team Movistar.

Waar kijk je?

Alle grote wielerwedstrijden zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Wielrennen
Wielrennen | Milan Vader sluit horrorjaar af - "Laatste herinnering is een paar dagen voor de val"
26/11/2022 OM 11:31
Wielrennen
Wielrennen | Van Aert wil Van der Poel achterna en ziet deelname aan WK gravel zitten
24/11/2022 OM 14:13