Bernal was met zijn ploeg Ineos-Grenadiers op trainingskamp in Colombia toen het misging. Het is niet duidelijk of de bus stilstond of reed, maar dat het een flinke botsing was staat buiten kijf. Met een gebroken dijbeen, een gebroken knieschijf en verwondingen aan de borst, long en nek werd Bernal naar een ziekenhuis afgevoerd.
Dankzij de ernst van de val waren direct meerdere operaties nodig. De eerste neurologische ingreep verliep succesvol en de rug van Bernal werd gestabiliseerd, waarna direct begonnen is met een revalidatieproces.

La Vuelta | Bernal gaat vroeg in de aanval, Roglic springt mee

Giro d'Italia
Kijk hier live naar brute bergrit Giro d'Italia op Eurosport!
EEN UUR GELEDEN

Geen aantasting zenuwstelsel

Volgens het ziekenhuis is de functionaliteit van de getroffen lichaamsdelen behouden en is er geen aantasting van het zenuwstelsel. Toch moet de voormalig winnaar van de Tour de France en de Giro d'Italia nog zeker 72 uur op de IC blijven liggen.
In eerste instantie kwamen er vooral berichten naar buiten dat de schade mee zou vallen. Nu blijkt echter het tegenovergestelde het geval. De artsen verwachten een progressieve ontwikkeling de komende drie dagen, maar de kans is zeer aanwezig dat het seizoen van Bernal erop zit.
De Colombiaan stond op de rol om naar de Tour de France te gaan om daar met Tadej Pogacar en Primoz Roglic een titanengevecht te voeren, maar zal zijn programma moeten aanpassen.
Wielrennen
Wielrennen | “Ik heb 197 rondjes naar een zwarte lijn gekeken” - Van Dijk dolblij met nieuw record
16 UUR GELEDEN
Wielrennen
Wielrennen | “Ik heb 197 rondjes naar een zwarte lijn gekeken” - Van Dijk dolblij met nieuw record
16 UUR GELEDEN