Het was niet de bedoeling dat het nieuws rondom de 23-jarige Wiebes zou uitlekken, maar rondom haar sprintzege op de Champs-Élysées sprak iemand zijn of haar mond voorbij, waardoor duidelijk werd dat ze volgend jaar plus in 2024 en 2025 de kleuren van SD Worx verdedigt.
SD Worx heeft de transfer van Wiebes, die daarna ook nog een tweede keer sprintsucces vierde in de Tour de France Femmes, nu bevestigd. Het is 1 augustus geweest en dan regent het aankondigingen. Wiebes maakte eerder een transfer van Parkhotel naar Team DSM en daar ging toen zelfs een rechtszaak mee gepaard. Deze overgang komt zonder grote problemen tot stand.

Tour de France Femmes | Wiebes pakt historisch geel na winst op Champs-Élysées

Wielrennen
Tour of Leuven | Victor Campenaerts verslaat Zdenek Stybar in sprint-a-deux
9 UUR GELEDEN

Clausule

Het stond Wiebes vrij om in te gaan op een betere aanbieding dan haar huidige contract en SD Worx vindt Wiebes meer waard dan Team DSM op dit moment betaalt. De zeventien overwinningen die Wiebes dit seizoen al boekte, maken het voor SD Worx de investering waard.
SD Worx beschikt met Demi Vollering en Lotte Kopecky al over twee goede, sterke afmakers, maar ploegleider Danny Stam is ervan overtuigd dat de drie elkaar niet voor de voeten lopen. “Met Wiebes gaan we voor de echte massasprints”, meldt Stam.
“Kopecky wordt uitgespeeld in de wat zwaardere wedstrijden. De kracht van onze ploeg is altijd geweest dat we met meerdere toppers naast elkaar aan de start staan. Ik zie bij Wiebes ook het talent om zich verder te kunnen ontwikkelen.”

Tour de France Femmes | Wiebes oppermachtig in massasprint na chaotische etappe

Lefevere

Stam vervolgt: “Er komen steeds meer wedstrijden op de kalender voor het vrouwenpeloton. Dit betekent ook dat we vaker een dubbel programma gaan rijden en daar moeten we in investeren.”
Wiebes zelf doet ook een duit in het zakje: “Ik droomde er al jaren van om onderdeel te zijn van de beste vrouwenploeg van het peloton. Ik ga samen rijden met meerdere wereldtoppers waar ik me ook aan kan optrekken.”
Patrick Lefevere liet in aanloop naar bevestiging van dit transfernieuws al weten dat er bij zijn nieuwe vrouwenploeg een plekje vrij is voor Kopecky, maar als het aan SD Worx ligt, krijgt de Belgische geen vrijgeleide.

WAAR KIJK JE?

Het hele wielerseizoen is van begin tot eind live te zien op Eurosport. Met discovery+ kijk je alle wedstrijden reclamevrij live en on-demand.
Wielrennen
Tour of Leuven | Victor Campenaerts verslaat Zdenek Stybar in sprint-a-deux
9 UUR GELEDEN
Wielrennen
Vårgårda | Dit is de reden waarom Marianne Vos werd gediskwalificeerd
11 UUR GELEDEN