Team Bahrain-Victorious bevestigde dat Colbrelli bij bewustzijn is, praat en naar het ziekenhuis is gebracht om meer medische tests te ondergaan. Zijn status op het moment van vervoeren was ‘stabiel’, aldus de ploeg.
Colbrelli finishte als tweede in de openingsetappe van de rittenkoers, die werd afgesloten met een sprint op een oplopende weg in Sant Feliu de Guíxols. Michael Matthews bleek de taaiste van allemaal en ging er met de dagzege vandoor.

Volta Catalunya | Matthews wint openingsrit

Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Enorm geknokt, waanzinnig sterk” - Analyse van goed optreden Arensman
14 UUR GELEDEN

Bronchitis

Vlak na de finish ging het mis met Colbrelli, die gelukkig vrijwel direct medische hulp kreeg toegediend. Dat snelle ingrijpen heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de eerste positieve berichten die nu loskomen. Hopelijk worden die positieve berichten bevestigd door de artsen in het ziekenhuis na het doen van meer tests.
De renner van Bahrain-Victorious stapte recent vanwege bronchitis af tijdens Parijs-Nice, waarna hij niet fit genoeg bleek om zaterdag van start te gaan tijdens Milaan-San Remo, het eerste monument van het seizoen. Colbrelli keerde in Catalonië terug in het peloton.

Parijs - Roubaix | Sonny Colbrelli wint heroïsche wedstrijd

Parijs-Roubaix

Seizoen 2021 verliep maar al te succesvol voor Colbrelli, die de nationale kampioenstrui van Italië in bezit heeft, maar daar niet in rijdt omdat hij kort daarna Europees kampioen werd. Ook slaagde hij erin om de kletsnatte epische editie van Parijs-Roubaix te winnen door onder meer Mathieu van der Poel eruit te sprinten.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Enorm geknokt, waanzinnig sterk” - Analyse van goed optreden Arensman
14 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Het staat goed, blauw past bij hem” - Analyse van strijd Bouwman om bergtrui
14 UUR GELEDEN