Dit jaar werd Miguel Angel Lopez genoemd als mogelijke betrokkene bij de controversiële arts Marcos Maynar. Lopez werd zelfs aangehouden op het vliegveld van Madrid in verband met een drugsonderzoek van de Spaanse politie.
Astana reageerde door Lopez direct te schorsen. Later bleek echter dat Lopez niet zelf onderwerp was van het onderzoek van de Spaanse politie en dus mocht de Colombiaan weer koersen. Dit deed hij niet onverdienstelijk door in de Vuelta op de vierde plaats te eindigen.

Tour of the Alps | Miguel Ángel López soleert bergop naar de winst in vierde etappe

Wielrennen
Transfer | Geldschieters trekken zich terug uit project B&B Hotels, toekomst Cavendish onzeker
10 UUR GELEDEN
Astana had ondanks deze prestatie blijkbaar genoeg van 'Superman' Lopez, want nu mag de klimmer dus op zoek naar een nieuwe ploeg. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan, want opvallende incidenten lijken Lopez te achtervolgen. In 2021 stapte Lopez nog uit de Vuelta, terwijl hij op weg leek naar een podiumplek.
De Colombiaan reed destijds nog voor Movistar en gaf tot groot ongenoegen van de ploegleiding op. Dit leidde ertoe dat Lopez ook bij Movistar moest vertrekken, ondanks het contract dat nog een jaar doorliep. Zo kwam Lopez bij Astana terecht, maar ook dit avontuur duurt dus slechts een jaar.

Waar kijk je?

De Giro d'Italia, Tour de France en Vuelta a España kijk je live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Ga dan naar discovery+.
Wielrennen
Kop over Kop Wielerawards | Wie boekte in 2022 de knapste zege en welke vlucht was het mooist?
GISTEREN OM 15:16
Wielrennen
Kop over kop Wielerawards | De kalender kent vele parels, maar wat waren in 2022 de allermooiste?
GISTEREN OM 12:12