Wielrenners staan niet bepaald te boek als kleinzerig en dat kan ook gezegd worden van Campenaerts, die tijdens een inspanning blijkbaar zo stevig de tanden op elkaar zette dat er spontaan een stukje afbrak.
Helaas voor de Belgische renner van Lotto-Soudal betrof het ook nog eens een van zijn voortanden, waardoor je er eigenlijk niet omheen kunt dat er een stukje mist. Het is een tand waar sowieso een verhaal aan vastzit.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Enorm geknokt, waanzinnig sterk” - Analyse van goed optreden Arensman
15 UUR GELEDEN

Tandarts

Campenaerts beschadigde zijn gebit al eens eerder, het gevolg van een valpartij tijdens de Ronde van Romandië in 2016. Een tandarts zorgde toen voor herstel, met de boodschap dat zijn werk een jaar of vijf zou meegaan.
“Het zijn er dus zes geworden”, reageerde Campenaerts tegenover Het Laatste Nieuws, waaruit blijkt dat hij er niet al te zwaar aan tilt. Grote kans dat hij binnenkort opnieuw plaatsneemt op de stoel van de tandarts om nieuwe herstelwerken te laten uitvoeren.
Campenaerts minus een stukje tand kwam uiteindelijk als vierde over de streep tijdens Dwars door Vlaanderen.

E3 Classic | Amateurisme! Campenaerts stopt aan verkeerde kant van de weg en moet lang wachten

WAAR KIJK JE?

Eurosport is the home of cycling. Alle klassiekers en alle grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Enorm geknokt, waanzinnig sterk” - Analyse van goed optreden Arensman
15 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Het staat goed, blauw past bij hem” - Analyse van strijd Bouwman om bergtrui
15 UUR GELEDEN