Valverde is zelfs nog van plan om geregeld op de fiets te stappen, temidden van zijn ploeggenoten. Bijvoorbeeld tijdens hoogtestages. Ook tijdens de grote ronden zien we Valverde regelmatig terug, wanneer hij plaatsneemt in Movistars ploegwagen.
De rol die Valverde krijgt toebedeeld, bevindt zich ergens in het midden tussen enerzijds het management en anderzijds de renners. De nieuwe rol wordt daarmee een soort kruising tussen teammanager, vertrouwenspersoon en trainingsmaat.
Het bevorderen van de onderlinge communicatie vormt hierbij de nieuwe kerntaak van Valverde, die de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España dus ‘gewoon’ weer heeft omcirkeld in zijn agenda. “Ik ben er iedere grote ronde een dag of vijf bij”, bevestigt Valverde tegenover Diario AS.
Wielrennen
Kop over Kop | Van Aert versus Van der Poel - Wie is de Messi en wie de Ronaldo?
EEN DAG GELEDEN

Lombardije | “Ik heb genoten van vandaag” - Valverde na laatste wedstrijd

Ronde van Lombardije

Het grote verschil is natuurlijk wel dat Valverde geen rugnummer meer opspeldt. Dit deed hij voor het laatst voor aanvang van de Ronde van Lombardije 2022, waarin hij als zesde eindigde.
Valverde houdt verder de optie open om mee te doen aan koersen in het gravelcircuit. “Ik vind dat zeer interessant en het lijkt me leuk om plezier te maken, maar eerlijk gezegd moet ik me er nog goed in verdiepen.”

Wielrennen | Top 5 overwinningen Alejandro Valverde - Afscheid van wielericoon

WAAR KIJK JE?

Het complete wielerseizoen 2023 van de Tour Down Under tot en met de Ronde van Lombardije kijk je live op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Wielrennen
Wielrennen | Lefevere hint op Evenepoel in Tour 2024 - "Vuelta, Giro en dan Tour was altijd al plan"
GISTEREN OM 13:48
Tour de France
Tour de France : Een dag, een verhaal - 1989, 8 seconden
GISTEREN OM 13:47