De soap rondom Oscar Piastri houdt de gemoederen de laatste dagen flink bezig. Alpine F1 kwam met een statement dat de Australiër vanaf volgend seizoen het zitje van Fernando Alonso zou overnemen, maar Piastri zelf kwam daarna met een statement dat de Franse renstal voor zijn beurt had gesproken.
Piastri claimt dat er geen deal is met Alpine en dat hij volgend seizoen niet voor de Franse renstal gaat rijden.
De hele rel is uitgegroeid tot een soort van meme. Alex Albon reageerde vandaag al in dezelfde stijl als Piastri op zijn contractverlenging bij Williams. Het enige verschil bij deze tweet was dat Williams en Albon wel van elkaar wisten wat de bedoeling was.
Wielrennen
Kroonieken | Toen Fiorenzo Magni's gekrenkte trots Fausto Coppi de Ronde van Lombardije kostte
7 UUR GELEDEN

Wielerteams pikken graantje mee

De bizarre rel is ook de wielerwereld niet ontgaan en een tweetal teams spelen humoristisch in op het misverstand tussen de Australiër en Alpine.
Zo heeft de Franse wielerformatie Intermarché-Wanty-Gobertal beweerd dat het Australische racetalent de overstap gaat maken van vier naar twee wielen, wat dus betekent dat Piastri tekent bij de Franse wielerploeg
Team DSM reageert daar weer gevat op door te stellen dat Piastri niet gaat fietsen voor Intermarché-Wanty-Gobert, in precies dezelfde bewoording als het statement van Piastri.
Het houdt de gemoederen in ieder geval flink bezig, en voorlopig is dit niet het laatste wat we horen van dit bijzondere misverstand.

WAAR KIJK JE?

La Vuelta begint op vrijdag 19 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Na drie ritten in Nederland vertrekt de Vuelta-karavaan richting Spanje. Met discovery+ mis je geen moment van de laatste grote ronde van het jaar!
Wielrennen
Wielrennen | Langeveld neemt na Parijs-Tours afscheid van weg en gaat verder als ploegleider
8 UUR GELEDEN
Wielrennen
Ronde van Romandië | Favoriete Arlenis Sierra sprint oppermachtig naar zege in openingsetappe
9 UUR GELEDEN