De behandeld artsen kunnen namelijk nog geen uitspraak doen over welke restverschijnselen en resterende mogelijkheden Pieters overhoudt aan het hersenletsel. Dit meldt haar ploeg SD Worx in een officieel communiqué.
De Nederlands kampioene wielrennen op de weg kwam eind december zwaar ten val tijdens een trainingskamp met de baanploeg. Ze verloor in Calpe haar bewustzijn en liep zwaar hersenletsel op. Na een eerste levensreddende operatie verbleef Pieter lange tijd in coma.

Naar Nederland

Wielrennen
Giro d'Italia | "Goede benen en volle buit" - Koen Bouwman steviger in het blauw
EEN PAAR SECONDEN GELEDEN
Ze werd begin januari vanuit Spanje naar een ziekenhuis in Nederland vervoerd. Sinds medio februari volgt Pieter een specialistisch intensief neurorevalidatie traject. Er wordt nu toegewerkt naar een passend vervolg in het revalidatietraject.
Het laatste bericht eind januari stelde dat er nog weinig was gewijzigd, behalve dat ze zelfstandig ademde. Er werd toen al gemeld dat zich schommelingen kunnen voordoen in de mate van het bewustzijn van Pieters.

Privacy

Het heeft verder weinig zin om te speculeren over de toestand of vooruitzichten van Pieters, behalve dat Eurosport haar en de familie het allerbeste toewenst. De familie zegt het enorme medeleven te waarderen, maar vraagt ook iedereen om de privacy van de betrokkenen te respecteren.
Wielrennen
Kijk live naar de derde etappe in de Ronde van Noorwegen!
EEN MINUUT GELEDEN
Giro d'Italia
Kijk live naar de achttiende etappe in de Giro d'Italia - laatste kans voor sprinters?
16 MINUTEN GELEDEN