In de zestiende etappe lijkt Roglic tijd te gaan pakken op de leider Remco Evenepoel, maar in de laatste honderd meter raakt de Sloveen de fiets van Wright en komt hij hard ten val. Even later moet de kopman van Jumbo-Visma zelfs uitstappen.
Roglic reageerde enkele dagen stevig hard op zijn valpartij. "Dit zou niet mogen gebeuren. Deze val werd veroorzaakt door het gedrag van een renner. Ik heb geen ogen in mijn rug", klonk het toen.

La Vuelta | Bekijk keiharde valpartij Roglic in volle sprint tijdens jacht op Evenepoel

Wielrennen
Vuelta España Femenina | Vuelta voor vrouwen evolueert, nieuwe naam en twee extra etappes
GISTEREN OM 11:14

Memes in groepsapp

Waar Wright de reacties eerst erg vervelend vond, kan de renner van Bahrain-Victorious er inmiddels om lachen. “Naast alle serieuze reacties zie ik in de groepsapp van mij en m’n vrienden de ene na de andere meme over mezelf voorbijkomen”, laat hij weten in de Quicklink Podcast.
“Ze zijn heel goed bedoeld allemaal en ik vind ze ook grappig. Op een gegeven moment werd mij iets doorgestuurd dat ik ook de schuld droeg van de arrestatie van Van der Poel”, grinnikt Wright.
Voor de strijdlustige renner is de kous nu wel echt af. “Het is cool om onderwerp van het gesprek te zijn geweest, maar het is goed dat de serieuze toon nu is verdwenen. Uiteindelijk was het allemaal overweldigend, maar ook een beetje onzinnig.”

La Vuelta | Fred Wright kijkt valpartij Roglic terug - "We moeten elkaar ergens geraakt hebben"

Waar kijk je?

Alle grote wielerkoersen volg je live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Kijk dan via discovery+.
Wielrennen
Wielrennen | Milan Vader sluit horrorjaar af - "Laatste herinnering is een paar dagen voor de val"
26/11/2022 OM 11:31
Wielrennen
Wielrennen | Van Aert wil Van der Poel achterna en ziet deelname aan WK gravel zitten
24/11/2022 OM 14:13